Öne Çıkan Yayın

Recep İvedikle Coştum...!!! Mandal Takma Cezalı

TIKLA ABONE OL !!!

16 Haziran 2013 Pazar

Assassin's Creed IV: Black Flag - İlk Bakış




Assassin's Creed IV: Black Flag - İlk Bakış
Suikast sadece karada mı olur sandınız?

Uzunca bir zamandır Activision’ın özellikle en çok para kazandığı serisi Call of Duty için her sene bir oyun çıkartması tartışılıyor. Kimileri bunun mantıklı olduğunu, hatta her sene bir CoD oyununun çıkmasının şart olduğunu savunurken kimileri ise bunun gereksiz ve yenilikten yoksun olduğunu savunuyor. Activision ise her şeye kulağını tıkayıp o meşhur serisine devam ediyor.

Peki bir serinin devam oyununu çıkartmak için gerçekten ne kadar zaman gerekli? Her sene yenisi çıkan bir serinin sürekli olarak kötüleşeceği bir doğa kanunu mu yoksa sadece basit bir yanılgı ya da zaman zaman yersiz miktarda fazla olan beklentilerin karşılanamaması mı?

İlk Assassin’s Creed’in artık Jade Raymond tarafından meşhur olduğunu artık herkes kabul ediyor. Eğer o sunumda çıkmasaydı belki bu seri daha başlamadan bitecekti. İkinci Assassin’s Creed oyunu ondan iki sene sonra çıktı ve –kanımca- serinin en güzel oyunu oldu. Bir senenin ardından ise oyun ek oyunu Brotherhood bizlerle buluştu. Ezio’ya tamamen ısınmışken Ubisoft artık bu kahramanı yolun sonuna götürmeye karar verdi  ve 2011’de Revelations’ı yayınlayarak hikayesini 1500’ler İstanbul’unda bitirdi.

Kenway'in gizemli soyu
Bizler “Artık bir sonraki oyun iki seneye gelmez” derken Ubisoft beklenmedik bir hareket ile Assassin’s Creed 3’ü duyurdu. Farklı bir karakter, farklı bir kurulum, atmosfer ve hatta biraz farklı oynanış mekaniği ile karşımıza çıktı AC3. Daha belki bu yazıyı okuyanlarınızdan bazıları oyunu bitirmedi hatta hiç başlama fırsatı bile olmadı. Kaldı ki oyunun yeni DLC’si henüz duyurulmuşken Ubisoft beklenmedik bir hamle daha yaparak serinin altıncı büyük oyunu olan Assassin’s Creed IV: Black Flag’i duyurdu. Üstelik sadece duyurmakla kalmayıp hemen İngiltere’de ufak bir lansman hazırladı ve bir iki video ile bolca ekran görüntüsünü bizlere sundu.


Üstelik oyun o kadar hazırdı ki firma PS3’lere özel 60 dakikalık ek bir içeriğin olacağını dahi rahatlıkla söyleyebiliyordu. Şimdi gelin bu yeni oyun hakkında henüz bilinenlerden yola çıkarak bir göz atalım.

Her şeyden önce AC4 serinin düzenini bozan ilk oyun olacak, orası kesin. Nitekim birinci oyundan AC3’e kadar kronolojik sıralama ile giden ana kurulum oyunların aksine AC4 son oyunun geçtiği dönemden daha eski bir döneme gidiyor. Henüz oyunun geçeceği dönemi tam olarak söylemese de Ubisoft’un bu yeni AC oyunu korsanların şaşalı olduğu dönemlerde geçeceği için tahmini dönemimiz 1600 ile 1700’lü yıllar arasında olacak. Nitekim Karayip Korsanları filmlerinden de hatırlayacağınız gibi o klasik korsan hikayeleri bu zamanlarda zirve yapmıştı.




Melih Bektaş Web Dizayn

Ben Melih ARS TV Kanalının Sahibiyim. Amacım Youtube'da Populer Olmak ve Keyif almak. Sizlerinde Desteğini Bekliyorum. Abone Olmayı Unutmayın.. Follow me

Hiç yorum yok: